Werkzaamheden: Verbouwingen in, om en aan uw huis

Wat wij als timmerbedrijf uit de regio Kampen & Zwolle voor u kunnen doen is enorm divers. Hieronder vindt u een korte uiteenzetting van klussen die wij vaak doen. Bekijk ons portfolio om te zien wat wij al hebben gedaan voor onze klanten. Uw klus hier niet tussen? Neem contact met ons op.

Snel de juiste klus vinden:

Zolderverbouwing

De zolder verbouwen levert veel leefplezier op. Wij helpen u uw zolder nog een stukje mooier te maken! Wat wij voor u kunnen doen:

 • Dakraam installeren: Plaatsen van een nieuw dakraam of het vervangen van een bestaand dakraam voor meer natuurlijk licht.
 • Dakisolatie aanbrengen: Verbeteren van de isolatie op het zolderdak om energie-efficiëntie te verhogen.
 • Zoldervloer verstevigen: Versterken van de zoldervloer om extra opslagruimte mogelijk te maken of om de zolder als leefruimte te gebruiken.
 • Inbouwkasten maken: Creëren van op maat gemaakte inbouwkasten om efficiënt gebruik te maken van beschikbare ruimte.
 • Scheidingswanden bouwen: Installeren van scheidingswanden om de zolderruimte op te delen in verschillende secties, zoals een slaapkamer en een studeerruimte.
 • Dakconstructie repareren: Herstellen van eventuele schade aan de dakconstructie, zoals balken of spanten.
 • Zoldertrap installeren of vervangen: Plaatsen van een nieuwe zoldertrap of het upgraden van een bestaande trap voor veilige toegang.
 • Dakramen afdichten en isoleren: Verbeteren van de afdichting en isolatie rond bestaande dakramen om energieverlies te minimaliseren.
 • Zolderafwerking: Het volledig afwerken of aftimmeren van de zolder, inclusief wanden, plafonds en vloeren, om de ruimte bruikbaar te maken.
 • Dakkapel plaatsen: Toevoegen van een dakkapel voor extra ruimte en verbeterde lichtinval.
 • Zolderisolatie verbeteren: Upgraden van de isolatie van de zolder om de energie-efficiëntie van het hele huis te verbeteren.
 • Zolderramen of dakramen vergroten: Uitbreiden of vervangen van bestaande zolderramen voor meer lichtinval en ventilatie.
 • Balken blootleggen: Het blootleggen en restaureren van originele houten balken voor een rustieke uitstraling.
 • Zolderruimte omzetten: Het transformeren van de zolder in een extra slaapkamer, kantoor, speelkamer, of andere functionele ruimte.
 • Brandwerende maatregelen: Installatie van brandwerende materialen en technieken om de zolder veiliger te maken.

Woonkamer

Transformeer uw woonkamer tot een gezellige en functionele leefruimte met de vakmanschap van een timmerman. Van op maat gemaakte meubels tot ingebouwde opbergsystemen, hier zijn enkele veelvoorkomende klussen die een timmerman aan uw woonkamer kan uitvoeren:

 1. Kamer-en-suite
 2. Een aanbouw of uitbouw aan uw woonkamer plaatsen
 3. Het aanbouwen van een serre
 4. Openslaande tuindeuren of schuifpui
 5. Ingebouwde boekenkasten: Verrijk de uitstraling van uw woonkamer door op maat gemaakte ingebouwde boekenkasten te laten bouwen, ideaal voor het tonen van boeken, kunstwerken en decoratieve items.
 6. TV-meubel op maat: Creëer een gestroomlijnde en georganiseerde look door een op maat gemaakt TV-meubel te laten ontwerpen, aangepast aan de stijl van uw woonkamer.
 7. Haardombouw: Voeg een vleugje elegantie toe door de haard te laten omlijsten met op maat gemaakte houten panelen of een volledige ombouw.
 8. Houten lambrisering: Verhoog de visuele aantrekkingskracht van uw woonkamer door houten lambrisering te laten installeren, wat warmte en karakter toevoegt aan de ruimte.
 9. Ingebouwde zitbank: Optimaliseer de ruimte en voeg extra zitplaatsen toe door een op maat gemaakte ingebouwde zitbank te laten creëren, vaak met verborgen opbergruimte eronder.
 10. Kroonlijsten en sierlijsten: Verbeter het plafond met prachtige kroonlijsten en sierlijsten, die een verfijnde uitstraling aan de woonkamer geven.
 11. Houten vloeren: Upgrade de vloer met duurzame en esthetisch aantrekkelijke houten vloeren, waardoor een warme en uitnodigende sfeer ontstaat.
 12. Raamomlijstingen en luiken: Verbeter de raamuitstraling door op maat gemaakte houten raamomlijstingen of luiken te laten installeren, die privacy en stijl toevoegen.
 13. Op maat gemaakte salontafel: Voeg een uniek element toe aan uw woonkamer door een op maat gemaakte salontafel te laten ontwerpen, afgestemd op uw persoonlijke smaak en behoeften.
 14. Wandplanken: Optimaliseer de verticale ruimte door op maat gemaakte houten wandplanken te installeren, perfect voor het tonen van decoratieve items en persoonlijke bezittingen.

Deze lijst benadrukt de veelzijdigheid van een timmerman bij het verbeteren van de woonkamer, waar functionaliteit en esthetiek samenkomen voor een harmonieuze leefomgeving.

Keuken

Geef uw keuken een stijlvolle en functionele make-over met de expertise van een timmerman. Of het nu gaat om het installeren van op maat gemaakte kasten, het vernieuwen van het keukenblad of het toevoegen van charmante details, hier zijn enkele veelvoorkomende klussen die een timmerman kan uitvoeren om uw keuken te transformeren:

 1. Op maat gemaakte keukenkasten: Verbeter de opslag en esthetiek van uw keuken door op maat gemaakte houten keukenkasten te laten installeren, perfect passend bij uw stijl en behoeften.
 2. Keukenblad vernieuwen: Geef uw keuken een frisse uitstraling door het keukenblad te laten vernieuwen, bijvoorbeeld met een aantrekkelijk houten of composiet materiaal.
 3. Houten planken installeren: Voeg karakter toe aan de keuken door houten planken te laten installeren, ideaal voor het tentoonstellen van keukengerei en decoratieve items.
 4. Aanpassen van keukenapparatuur: Integreer keukenapparatuur naadloos in het ontwerp door aangepaste omlijstingen of inbouwkasten te laten bouwen.
 5. Ontwerp en installatie van een kookeiland: Creëer een centraal punt in uw keuken door een op maat gemaakt kookeiland te laten ontwerpen en installeren, wat extra werkruimte en opslag biedt.
 6. Houten vloeren in de keuken: Maak de keuken warm en gastvrij door houten vloeren te laten installeren, wat ook gemakkelijk te onderhouden is.
 7. Buitenkeuken bouwen: Breid uw leefruimte uit door een op maat gemaakte buitenkeuken te laten bouwen, perfect voor zomerse barbecues en entertainment.
 8. Plafond met spotjes: Verbeter het plafond met op maat gemaakte houten betimmering voorzien van spotjes of lampjes.
 9. Houten luiken voor ramen: Voeg een vleugje landelijke charme toe aan uw keuken met op maat gemaakte houten luiken voor de ramen.
 10. Aanpassen van eetkamermeubilair: Laat de timmerman eetkamermeubilair op maat maken, zoals een houten eettafel of stoelen, die perfect passen bij de keukeninrichting.

Deze lijst toont de veelzijdigheid van een timmerman bij het transformeren van de keuken, waar functionaliteit en esthetiek hand in hand gaan voor een ruimte die zowel praktisch als mooi is.

Badkamer

Breng de serene sfeer van uw badkamer tot leven met de vakmanschap van een timmerman. Of het nu gaat om het creëren van opbergruimte, het installeren van op maat gemaakte meubels of het toevoegen van subtiele designelementen, hier zijn enkele veelvoorkomende klussen die een timmerman aan uw badkamer kan uitvoeren:

 • Badkamermeubels op maat: Optimaliseer de functionaliteit en stijl van uw badkamer door op maat gemaakte meubels, zoals wastafelonderkasten en planken, te laten ontwerpen en installeren.
 • Inbouwkasten voor opslag: Creëer een opgeruimde uitstraling door inbouwkasten te laten maken, ideaal voor het organiseren van handdoeken, toiletartikelen en andere benodigdheden.
 • Badkamerspiegel met houten omlijsting: Voeg een vleugje warmte toe aan de ruimte door een op maat gemaakte houten omlijsting voor de badkamerspiegel te laten installeren.
 • Douchebank of zitje: Maak de douche praktischer en toegankelijker door een houten douchebank of zitje te laten bouwen.
 • Houten wandbekleding: Breng textuur en karakter in de badkamer met op maat gemaakte houten wandbekleding, die zowel functioneel als decoratief is.
 • Toiletombouw: Verberg lelijke leidingen en creëer een gestroomlijnde uitstraling door een op maat gemaakte ombouw voor het toilet te laten bouwen.
 • Houten planken boven het bad: Voeg extra opbergruimte toe boven het bad door houten planken te installeren, perfect voor het opbergen van badkamerbenodigdheden.
 • Badkamervloeren van hout: Geef uw badkamer een warm en luxe gevoel door te kiezen voor op maat gemaakte houten vloeren die geschikt zijn voor vochtige omstandigheden.
 • Sauna-interieur: Creëer een ontspannen spa-ervaring in uw eigen huis door de timmerman een op maat gemaakt interieur voor uw sauna te laten bouwen.
 • Handdoekrek van hout: Voeg functionaliteit en stijl toe door op maat gemaakte houten handdoekrekken te installeren, die een praktische en decoratieve touch bieden.

Deze lijst toont de diverse mogelijkheden die een timmerman biedt om uw badkamer om te vormen tot een oase van comfort, waar functionaliteit en esthetiek hand in hand gaan.

Slaapkamers

Geef elke slaapkamer in uw huis de aandacht die het verdient door de expertise van een timmerman in te schakelen. Of het nu gaat om het creëren van een rustgevende ambiance, het optimaliseren van opbergruimte of het aanpassen van de inrichting aan de behoeften van elk gezinslid, hier zijn enkele veelvoorkomende klussen die een timmerman kan uitvoeren:

 • Inbouwkasten op maat maken: Optimaliseer de opbergruimte in elke slaapkamer door op maat gemaakte inbouwkasten te laten bouwen, perfect afgestemd op de behoeften van de bewoners.
 • Bedombouw ontwerpen: Geef de slaapkamer een uniek tintje door een op maat gemaakte bedombouw te laten ontwerpen, passend bij de stijl en het formaat van de kamer.
 • Kinderbed met opbergruimte: Creëer een functionele en leuke slaapomgeving voor kinderen door een kinderbed met geïntegreerde opbergruimte te laten maken.
 • Babymeubilair op maat: Voorzie de babykamer van speciaal ontworpen meubilair, zoals een op maat gemaakte wieg of commode, voor een persoonlijke touch.
 • Ingebouwde bureaus: Maak een efficiënte werk- of studeerplek door een ingebouwd bureau toe te voegen, perfect voor slaapkamers die dienst doen als kantoorruimte.
 • Kledingkastrenovatie: Geef een oude kledingkast nieuw leven door deze te laten renoveren, waarbij de timmerman nieuwe deuren, lades of hardware toevoegt.
 • Vensterbanken met opbergruimte: Voeg zit- en opbergruimte toe aan de slaapkamer door vensterbanken op maat te laten maken, ideaal voor het plaatsen van kussens of boeken.
 • Aanpassen van kindermeubels: Pas bestaande kindermeubels aan naarmate de behoeften van uw kinderen veranderen, bijvoorbeeld door een ledikant om te bouwen tot een peuterbed.
 • Wandpanelen en lambrisering: Voeg karakter toe aan de slaapkamer met op maat gemaakte wandpanelen en lambrisering, die de esthetiek van de ruimte verbeteren.
 • Opklapbare bedden: Optimaliseer de ruimte in kleine slaapkamers met opklapbare bedden of wandbedden, waardoor de kamer overdag veelzijdiger wordt.

Deze diverse lijst van klussen toont de veelzijdigheid van een timmerman bij het aanpassen en verbeteren van slaapkamers voor volwassenen, kinderen en zelfs baby’s. Het resultaat is een gepersonaliseerde en functionele leefruimte die perfect aansluit op de behoeften van elk gezinslid.

Buitenkant huis

De buitenkant van uw huis is het visitekaartje en verdient de aandacht van een vakman. Een bekwame timmerman kan de perfecte partner zijn om de buitenruimte van uw huis te verbeteren. Hier zijn enkele veelvoorkomende klussen die een timmerman aan de buitenkant van uw huis kan uitvoeren:

 • Gevelbekleding installeren: Vernieuw de uitstraling van uw huis door nieuwe houten gevelbekleding te laten installeren, wat zowel beschermend als decoratief is.
 • Daklijsten of boeidelen repareren of vervangen: Houd uw dakranden in topconditie door beschadigde of verouderde daklijsten te laten repareren of vervangen.
 • Raamkozijnen herstellen: Verhoog de energie-efficiëntie en esthetiek van uw huis door beschadigde houten raamkozijnen te laten herstellen.
 • Houten deuren plaatsen: Upgrade de entree van uw huis door het installeren van op maat gemaakte houten deuren, die zowel functioneel als stijlvol zijn.
 • Dakkapel repareren of vervangen: Verbeter de lichtinval en ruimte op uw zolder door een beschadigde dakkapel te laten repareren of een nieuwe te laten plaatsen.
 • Terrasoverkapping bouwen: Creëer een aangename buitenruimte door een houten terrasoverkapping te laten bouwen, ideaal voor bescherming tegen de elementen.
 • Houten trappen of balustrades installeren: Voeg karakter toe aan uw buitentrap met op maat gemaakte houten trappen of balustrades.
 • Buitenkasten maken: Verbeter de opslagmogelijkheden buiten door op maat gemaakte houten kasten te laten bouwen voor tuingereedschap en accessoires.
 • Houten omheining plaatsen: Definieer uw eigendomsgrenzen en voeg privacy toe door een aantrekkelijke houten omheining te laten plaatsen.
 • Luiken installeren: Verbeter de uitstraling van uw ramen met op maat gemaakte houten luiken, die ook dienen als bescherming tegen weer en wind.

Deze gevarieerde lijst van klussen laat zien hoe een timmerman de buitenkant van uw huis kan transformeren, zowel qua functionaliteit als esthetiek.

Tuin

Wij kunnen de perfecte partner zijn bij het transformeren van uw tuin in een functionele en esthetische buitenruimte. Van het bouwen van schuttingen tot het creëren van op maat gemaakt tuinmeubilair, hier zijn enkele veelvoorkomende klussen die een timmerman in uw tuin kan uitvoeren:

 • Schutting bouwen: Het installeren van een nieuwe schutting om privacy toe te voegen aan de tuin.
 • Tuinpoort maken: Het ontwerpen en installeren van een functionele en esthetische tuinpoort.
 • Terrasconstructie: Het bouwen van een houten terras of veranda voor buitenontspanning.
 • Tuinmeubilair maken: Aanpassen of op maat maken van houten tuinmeubilair, zoals banken, tafels en stoelen.
 • Pergola bouwen: Het creëren van een pergola voor schaduw en ter ondersteuning van klimplanten.
 • Bloembakken maken: Het bouwen van houten bloembakken voor het planten van bloemen, kruiden of groenten.
 • Houten vlonders installeren: Het leggen van houten vlonders voor een aantrekkelijk looppad in de tuin.
 • Boomhut bouwen: Het ontwerpen en bouwen van een boomhut voor kinderen of als een ontspannende buitenruimte.
 • Tuinschuur construeren: Het bouwen van een functionele houten schuur voor het opbergen van tuingereedschap en -apparatuur.
 • Renovatie van bestaande structuren: Het opknappen of repareren van bestaande houten structuren in de tuin, zoals een oud tuinhuisje.
 • Houten hekwerk repareren: Het herstellen of vervangen van beschadigde delen van een bestaand houten hek.
 • Aanleg van houten borders: Het installeren van houten randen rond bloemperken of tuinpaden.
 • Tuinhuisje bouwen: Het creëren van een aparte ruimte in de tuin voor opslag, hobby’s of ontspanning.
 • Speeltoestellen maken: Het bouwen van houten speeltoestellen zoals schommels, glijbanen of klimrekken voor kinderen.
 • Houten afsluitingen: Het plaatsen van houten afscheidingen tussen verschillende delen van de tuin.

Ook als de juiste klus er niet bij staat!

Scroll naar boven